bevezetés

A tapéta és a tapétázás

A tapéta és a tapétázás

Vlies rasch tapéta ragasztása,lépésről lépésre

2016. október 23. - Wallmaxx KFT

Szerző: Wallmaxx KFT rasch tapéta webáruház     https://wallmaxx.hu/tapeta-katalogusok                                             

Aki egy vlies alapú tapétát választ, egy sokszorosan megtérülő anyagra teszi a voksát,ami számtalan design mintával kapható és a legvégén tiszta és minőségi munkát kap. Számtalan gyártó - rasch tapéta; As creation tapéta, Marburg tapéta- kínálatában megtaláljuk ezt a nagyszerű tapéta típust,dekoratív divatos mintákkal.Ha valaki vállalkozó szellemű és rendelkezik egy kis kézügyességgel,szeret barkácsolni, nyugodtan megkísérelheti saját kezűleg is a tapétázást,de kezdőknek először csak kis felületet javaslunk. Példánkban egy minőségi rasch tapétát és annak felragasztását mutatjuk be.

Ennél a tapétánál is elsődleges szempont az alap vizsgálata és megfelelő előkészítése. Ellenőrizze a tapéta cikkszámait és a gyártási számait is,amiknek egyezőnek kell lennie.A munka végezetéig őrizze meg az etikett címkéket,mert egy esetleges reklamáció esetén kérni fogják.

1. A falfelület megfelelő előkészítése:

tapeziertipps-vliestapeten-untergrundjpg.jpg

Nagyon fontos:a felületnek sima, száraz, pormentes, stabil és nedvszívónak kell lennie. Ha ezekre az alapszabályokra odafigyel,a tapétázás már fél siker.A régi tapétát és festék maradékokat a felületről minden esetben el kell távolítani.A repedéseket,lyukakat kiglettelni és különösen a száraz,nedvszívó falfelületet előragasztózni ajánlott.Ezen felül szükséges az egységesen világos árnyalatú falfelület ezért ha szükséges,egy világos árnyalatú alapfestéket is ajánlott a felületre felvinni. Nedves, salétromos falfelület tapétázását mindenképpen bízza szakemberre! A kétes falfelület vizsgálata az alábbi linken érhető el: http://wallmaxx-tapeta.blog.hu/2016/07/12/falfelulet_vizsgalata_tapetazas_elott  

 2. A tapétaragasztót közvetlenül a felületre kell felvinni:

tapeziertipps-vliestapeten-einkleistern.jpg

Tapétaragasztózó teddy henger segítségével a ragasztót egyenletesen kenje a falfelületre. A falfelület ragasztózásakor ügyeljen arra,hogy megfelelő minőségi tapétaragasztót használjon és tartsa be a dobozon lévő használati utasítást. A ragasztót rövid sörtéjű tapétázó hengerrel vagy minőségi korog ecsettel is a felhordhatja a felületre.A minőségi szerszám ott mutatkozik meg,hogy a sörték és a cérnaszálak nem hullanak a szerszám használata közben.A tapétaragasztónak csomómentesnek, egyenletesnek és megfelelő állagúnak kell lennie.

 

 3. A rasch tapéta felragasztása

tapeziertipps-vliestapeten-ankleben.jpg

A leszabott tapétacsíkokat a beragasztózott falfelületre, várakozási idő nélkül egyenletesen simítsa rá,majd tapétázó simító hengerrel először függőlegesen majd oldal irányba simítsa ki a tapétacsíkot.Ügyeljen az első tapétacsík pontos függőleges ragasztására,mert ha az nem pontos, a következő csíkok mind eltolódnak és kifli forma alakulhat ki. Figyelje a mintaillesztéseket! Ügyesebbek, a teljes tekercsből is leengedhetik a szükséges tapétacsíkokat,majd...tovább a 4 pontra

 

 4. A maradékok levágása...és kész

tapeziertipps-vliestapeten-zuschneiden.jpg

Vágja le pontosan a tapétacsíkokat a mennyezet alatt és a padló felett vonalzó mellett egy éles szike segítségével. Ellenőrizze a ragasztás erősségét mindenhol,az esetleges kevés ragasztómennyiséget egy kis festőecset segítségével óvatosan javítsa ki.A munkálatok idejére kerülje a huzatot. A tapétázás alatti ideális szobahőmérséklet 18-25C° között van.

 

 

 5. A Vlies tapéták további előnye...

tapeziertipps-vliestapeten-abziehbar.jpg

...akkor mutatkozik meg,amikor a következő tapétázás alkalmával a felragasztott vlies tapétacsíkok a falfelületről szárazon, maradék nélkül eltávolíthatóak. Tehát mindegy hogy Marburg, As-creation vagy éppen rasch tapéta az amit választ, de lehetőleg vlies alapút javaslunk,mert egy innovatív,környezetbarát egészséges anyagról van szó,ami többször is megtérül.

 

 

A rasch vlies tapétáinak hordozórétege minőségi gyapjúrost szálakkal erősített, így ezek a tapéták magasabb szakító szilárdságúak-a falfelület hajszál repedéseit képesek áthidalni- és formamegtartóak a hagyományos papír alapú tapétákkal szemben. Manapság a tapéta kínálat óriási,de javaslatunk az az,hogy ha vásárlás előtt áll,a tervezési szakaszban egy tapéta webáruház kínálata között böngésszen így rövid időn belül képet kaphat a kínálati oldalról és a fogyasztói árakról is. Sok esetben nagyságrenddel kedvezőbb áron vásárolhat egy tapéta webáruházból, ezért is egyre kedveltebb ez a mód,de vigyázzon mert elterjedőben van a II. osztályú tapéták értékesítése is, amiket alapból úgy kerülhet ki,ha tapétát kizárólag Magyar cégtől vásárol,ahol vásárlási jogait is érvényesítheti,nem úgy a furfangos gyanúsan olcsó -50-70%-ot kínáló általában külföldi cégeknél.

Itt tegyük fel a kérdést: ez valóban létezik?

Erre vegyünk egy egyszerű számítást: tegyük fel,hogy egy tekercs tapéta beszerzési ára 100 Ft. Erre jön a 27%-os ÁFA és a kereskedelmi haszon. A konkurenciát is figyelembe véve ez valahol 165 Ft körül lesz, fogyasztói áron.

Ha ebből leszámítjuk a -60% os engedményt akkor 66 Ft /tekercs fogyasztói ár jön ki. Mindenki döntse el, hogy meg lehet ebből élni? Gyanús, nem?

Tehát: a beszerzési ár alig feléért kínálják a szélhámos cégek az adott tapétát.

De ez csak akkor lehetséges, hogyha fillérekért vásárolt ömlesztett, un.II. osztályú  beállító tekercseket kínálnak a hiszékeny vevőknek. Sok esetben már csak akkor derül ki, amikor pl. a mintákat képtelenség egymáshoz illeszteni, azok durván el lesznek tolódva vagy a tapéta szélessége egy tekercsen belül hullámzóan változik!  Talán ezzel a matematikai számítással is sikerült bebizonyítani, hogy -50;70 %-os tapétát nem éri meg megvenni. Természetesen a maradék tételeket leszámítva igaz ez. Valós árkülönbségek természetesen léteznek, egyik másik kereskedő alkupozíciója vagy beraktározása miatt, de csodák nincsenek. Külföldi webáruházak sokszor a termék ÁFA tartalmával is variálnak,ami nem törvényes és Önnek sem ajánlott ebben partnernek lenni. Ne feledje, a végén az olcsóbb lesz a legdrágább!

 

Ehhez kívánunk sok sikert és jó böngészést!

üdvözlettel,  
                   
                 Wallmaxx KFT
                 Tapéta Webáruház,tapéta Export-Import
                 Budapest, 1146 Hermina út 35
                 06 20 7771588   
                 www.wallmaxx.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wallmaxx-tapeta.blog.hu/api/trackback/id/tr4511831373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása