bevezetés

A tapéta és a tapétázás

A tapéta és a tapétázás

falelőkészítés, tapétázás előtt

2016. június 22. - Wallmaxx KFT

Ha tapétázni szeretnénk,az egyik legfontosabb minőségi kritérium a falfelület megfelelő előkészítése. Már csak azért is,mert a reklamációk több mint 80%-a a nem megfelelő falelőkészítésre vezethető vissza. A régi tapétát minden esetben távolítsa el, a falrepedéseket töltse ki. Használjunk jó minőségű glettelő anyagot, tapétaragasztót és természetesen minőségileg megfelelő tapétát. Ügyeljünk arra, hogy egységes és világos árnyalatú egybefüggően glettelt felületet kapjunk. A felületnek nem csak simának,hanem egyenesnek is kell lennie.A fal átcsiszolása után, kezdjük leszabni a tapétacsíkokat,ügyelve arra,hogy mindig 5-10cm-t ráhagyjunk plusz az esetleges mintatávolságot is. A kezdő csík ragasztását pontosan függőlegesre ragasszuk, egy vízmérték mellett meghúzott vonal segítségével.

A tapéta alapkövetelménye, hogy a leszabott és beragasztózott csíkot kezünkben függesztve tartva is meg kell tudnia tartania saját súlyát, sem szakadnia sem deformálódnia nem szabad. Az egyik minőségileg ajánlható tapéta márka a német rasch. A rasch tapéták az elmúlt években rohamos fejlődésen mentek keresztül, rengeteg szép mintát és innovatív eljárást alkalmazva,a rasch tapéták minősége kifogástalan. 

rasch_plaisir_tapeta_788136_723908k.jpg

                                            rasch plaisir 2016 katalógus, tapéták:788136 ; 723908

rasch_shiny_chic_tapeta_748239_317510k.jpg

                                        rasch Shiny Chic 2017 katalógus,  tapéták:748209 ; 317510

                                               sky_lounge_tapeta_727784k.jpg

                                    rasch Sky lounge 2016 katalógus,   tapéták: 727784 , 727982

Persze ezeknél a tapétáknál is fontos a megfelelő falfelület előkészítés,de ha nem vagyunk biztosak benne,hogy meg is tudjuk csinálni,hívjunk mesterembert aki szakszerűen, pontosan és gyorsan tud dolgozni, de a munkadíjon nem érdemes spórolni hanem az ajánlatok közül a munkájára garanciát vállaló kivitelezőt érdemes kiválasztani. A tapéta használata több mint egyszerű falburkolás, struktúrát, színvilágot és hangulatot visz lakótereinkbe ellentétben a monoton falfestéssel. Egy jól eltalált és megfelelő minőségű tapéta kinézete még öt év múlva is újnak tűnik,ezért inkább megunni szokták mint sem lestrapálni.

Mindenesetre, ha a választékot egy tapéta webáruházból átböngésztük, érdemes a katalógusokat élőben is megtekinteni, mert az anyag minősége tapintásra és ránézésre látható igazán.

Ehhez nyújt segítséget a wallmaxx.hu internetes webáruház, ahol kívánságra a tapéta katalógusokat házhoz is viszik,hogy a vásárló helyes döntését ezzel is megkönnyítsék.

Tapétázáshoz részletes útmutató:

http://wallmaxx.hu/tapeta-hasznalati-utasitas/  alatt olvasható.

Wallmaxx tapéta Export-Import

wallmaxx.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://wallmaxx-tapeta.blog.hu/api/trackback/id/tr648831128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása